Anders Persson/Palle Danielsson/Terje Sundby - The Second Time Around


 • Torrent
  Anders Persson
 • Palles huvudverk
  Palle Danielsson
 • The second time around
  Jimmy van Heusen
 • Hiighland park
  Terje Sundby
 • En lille vals til Onkel Kaj
  Terje Sundby
 • Le fruit défendu
  Anders Persson
 • Choro para El Bife
  Anders Persson
 • Allt under himmelens fäste
  Trad. Arr. Anders Persson
 • Everything I love
  Cole Porter
The Second Time Around IGCD 197
Anders Persson/Palle Danielsson/Terje Sundby CD
2013-10-03 ---

The Second time around - Live In Umeå (Imogena records) 2004 kom CD:n Lonely Fungus (Touché records) med Anders Persson, Palle Danielsson och Terje Sundby. Skivan fick ett mycket varmt mottagande i såväl svensk som utländsk press med full pott i bl.a. Svenska Dagbladet.
Nu kommer uppföljaren The Second time around, en liveupptagning från Umeå i oktober 2012. Låtmaterialet består av medlemmarnas egna alster, två standards och en svensk folkvisa. Det kändes naturligt att välja ett av spåren, The Second time around, som titel på skivan. Förutom att trion återförenas efter sex års uppehåll, så är det i spåret med detta namn, som en särskild kommunikation infinner sig. Den som skiljer ut en spelning av många, till en där vi får vind i seglen. Där samspelet lyfter till en nivå där man som musiker alltid vill finnas.

Jazz Egna kompositioner, två standards och en svensk folkvisa samt en trio som återförenats efter sex år.
Anders Persson, piano, Palle Danielsson, bas och Terje Sundby, trummor har inte tappat något sedan skivan Lonely Fungus kom 2004. Det är samma driv. lika tätt, samma rika klang, samma närkontakt med musiken och lyssnaren. Det är skönt med trions eftertänksamma och lugna spel. Musiken ges tid att komma ut och sjunka in. Låtarna ges den tid de förtjänar. Om den förra plattan Lonely Fungus skrev jag: Det är stor jazz i det lilla trioformatet. Det omdömet håller också nu.
Det är en trio som blir så mycket mer än det kunde ha blivit, men så är det också tre musikaliskt synnerligen drivna herrar som spelar. Kan det bli så mycket bättre än så här med piano, bas och trummor? Jag tillåter mig tvivla. Med The Second Time Around Live in Umeå, har Persson, Danielsson och Sundby visat hur triojazz kan låta när den är som bäst. Lennart Götesson, Dalademokraten

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved