La Fuite

La Fuite är en trio som bildades hösten 2014 i Göteborg och har synts på stadens scener sedan dess. Låtarna på denna, deras första, skiva är alla gitarristen Tobias Anderssons kompositioner och hämtar inspiration från kontrasten mellan natur och stad där naturen kanske får representeras av hemtrakten i västra Värmlands stora skogar och staden av Paris där han har bott och studerat.
Bakom trummorna finns William Soovik, redan bekant för Göteborgspubliken genom band som Water Boogie System och Black Dough.
Kontrabasen spelas av det unga stjärnskottet Alfred Eriksson. Tillsammans hittar de sina former för gitarrtrio-spel. Komponerat och improviserat glider in och ut ur vartannat och tre instrumentalisters personligheter skiner igenom i ett ständigt givande och tagande. Kontrapunkt är ett ledord, både för låtarnas melodiska uppbyggnad men också för musikernas attityd till triospelet. Ett nordiskt sentimentalt skimmer avspeglas i tonspråket, något flyktigt, som ett djurs uppenbarelse i skogen.
La Fuite, som på franska betyder just flykten, utforskar musikens flyktighet. Eller kanske en tillflykt till musiken.

View Website:
https://www.facebook.com/events/1678309232490259/


La Fuite
2016-09-16

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved