Henrik Gad

Henrik Gad – 37 år, född och uppvuxen i Härnösand men numera boende i Vänersborg med familj. Började spela jazz på min saxofon redan vid 8 års ålder och medan andra lyssnade på Ace of Bace och Magnus Uggla diggade jag Bernt Rosengren och Börje Fredriksson med flera. Sedan blev det skola, först på Skurups jazzlinje och sedan musikerutbildningen i Göteborg. Jag har jobbat med många olika jazzkonstellationer samt Bohuslän Big Band och som sidman med Carola, Lasse Holms Diggiloo, Sven Ingvars med flera. De sista åren har jag bara jobbat exklusivt med internationellt hyllade jazzkvartetten Fredar men blir nu aktuell med egna kvartetten och nytt material!

Henrik Gad Quartet
Henrik Gad – alt och tenorsaxofon
Jon-Erik Björänge – trummor
Simon Westman – piano
Mattias Grönroos – bas
Henrik Gad Quartet spelar straight ahead jazz i 60-tals anda med fokus på de gamla legendernas musik. Detta blandas med egna kompositioner skrivna i samma anda. Med en smittande energi, lekfullhet samt ett enormt sväng lämnar vi ingen i publiken oberörd!
Vi i HGQ känner varandra mycket väl och har spelat med varandra i många olika konstellationer samt gått på musikhögskolan i Göteborg tillsammans. Vi har alltid roligt när vi spelar vilket också syns på scenen! Vi strävar efter att ge publiken en fantastisk jazzupplevelse med massa energi, glädje och sväng!!

View Website:
http://henrikgad.com/


For You
2015-12-18

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved